Stanswerk

Wilt u ook een heel specifiek product laten stansen uit bijvoorbeeld leer, rubber, vilt, dun plastic of PVC doek? Neem dan contact op met Coolen. Met onze verschillende machines kunnen wij u helpen met stanswerk in grote aantallen. Door onze efficiënte werkwijze, kunnen wij kostenbesparend werken aan uw producten

Wat is er mogelijk met stansen?

Om u een idee te geven van hoe uitlopend ons stanswerk is, zullen we een aantal voorbeelden geven:

  • Leer: riempjes inclusief ponsgaatjes en schuine kanten
  • Kunstleer: pookhoezen
  • Vilt: beschermonderdelen
  • Non-woven: wegwerpdoekjes
  • Dun plastic: decoratieve lampen
  • Tapijt: tapijttegels en designkleden

Zoals u ziet is er heel veel mogelijk met stanswerk. Wij horen dan ook graag uw wensen en wij zullen bekijken wat de beste materiaalkeuze is en het juiste ontwerp voor de stansmes. Door optimaal gebruik te maken van het materiaal en stansmes werken we kostenbesparend. We kunnen bijvoorbeeld meerdere lagen tegelijk snijden of we bekijken hoe we het materiaal zo optimaal mogelijk kunnen inleggen. Doordat stanswerk een exacte, strakke vorm heeft, gaat er geen onnodig materiaal verloren.

Coolen verzorgt uw stanswerk

Wij maken gebruik van verschillende soorten machines, waardoor we u met vrijwel elke vraag kunnen helpen. Onze brugstans is geschikt voor de grotere formaten en is handig voor stansen vanaf een rol. Deze machine heeft een breedte van 1600 mm, een diepte van 800 mm en een stansdruk van 10 ton. Om te stansen uit kleinere stukken materiaal (bijvoorbeeld restmateriaal) gebruiken wij de zwenkarm-stans. Deze machine heeft een breedte van 600 mm en een diepte van 500 mm.

Bent u benieuwd of wij u verder kunnen helpen met uw stanswerk? Neem dan contact op en wij zullen u verrassen met onze mogelijkheden!  

Persoonlijk advies
Meer weten over Coolen, of een persoonlijk advies?
Neem contact op met
Koen Tangelder
Of bel (040) 2 815 815
Wat kunnen wij voor uw product betekenen? stel uw vraag
© Coolen B.V. 2022 All Rights Reserved.