Stanstechniek

De stanstechniek is een veelgebruikte techniek om stukken uit verschillende soorten materiaal te halen. Als materiaal kunt u denken aan bijvoorbeeld leer, rubber, vilt, tapijt, non-woven, dun plastic, stevig karton, kunstleder of PVC doek. Door de verschillende machines die wij gebruiken, kunnen we aan vrijwel elke vraag voldoen!

Wat houdt de stanstechniek in?

Met de stanstechniek worden vormen uit materiaal geslagen door middel van een snijdende stempel. Het product dat eruit wordt gestanst, is het eindproduct. Dit is het verschil met ponsen, waarbij bijvoorbeeld gaten in materiaal worden aangebracht.

Coolen gebruikt verschillende soorten machines voor de stanstechniek. Onze grootste machine is de brugstans. Deze heeft een breedte van 1600 mm, een diepte van 800 mm en een stansdruk van 10 ton. Per meter stansmes heb je ca. 1 ton aan stansdruk nodig. Dit betekent dus dat deze machine een stansmes van 10 meter aankan. Hierdoor is deze machine zeer geschikt voor het stansen van grote formaten of stansen vanaf een rol. Daarnaast hebben we nog een kleinere machine, de zwenkarm-stans die geschikt is voor de kleinere stukken materiaal.

Wat maakt Coolen met stanstechniek?

De producten die Coolen maakt met behulp van de stanstechniek zijn zeer uitlopend. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan tuigleer, pookhoezen, beschermonderdelen van vilt, non-woven wegwerpdoekjes en tapijttegels.

Bij de start van een project zullen we altijd een advies uitbrengen over de te gebruiken materialen. Door de vele projecten en producten die wij gestanst hebben, weten we welke materialen het meest geschikt zijn. Ook denken we graag mee over het juiste ontwerp van het stansmes. Wellicht kunnen we het stansmes voor meerdere ontwerpen gebruiken, zodat het u in de kosten bespaart!

Heeft u ook een specifiek product wat u in series wilt laten maken met de stanstechniek? Neem dan contact met ons op en we adviseren u graag!

Persoonlijk advies
Meer weten over Coolen, of een persoonlijk advies?
Neem contact op met
Koen Tangelder
Of bel (040) 2 815 815
Wat kunnen wij voor uw product betekenen? stel uw vraag
© Coolen B.V. 2023 All Rights Reserved.