Meer dan 60 jaar ervaring

Geschiedenis

In 1951 begon Coolen met haar bekledingswerkzaamheden. Opdrachten varieerden van interieurbekleding voor DAF personen- en vrachtauto’s tot zit- en rug kussens voor militaire voertuigen. In sneltreinvaart breidde het dienstenpakket zich uit, daarbij werden er ook andere materialen ingezet. Coolen leverde een steeds meer gevarieerde lijn aan producten aan een steeds ruimere klantengroep. Coolen groeide steeds meer uit tot een specialist op het gebied van industriële bekledingen, dekzeilen en zeer uiteenlopende band- en (zeil)doek producten.   

In 2009 werd binnen Coolen het platform Attrackz opgericht. Attrackz helpt jonge designers hun ontwerp met succes uit te ontwikkelen en in de markt te zetten, daarbij was Attrackz eigenaar van het unieke Qubez- concept. (zie Qubez.nl). Enthousiasme met daarbij de ervaringen en contacten van Coolen zorgde voor kruisbestuiving. Nieuwe ideeën en inzichten waren het gevolg. Het Qubez concept had zoveel succes dat Qubez vanaf eind 2013 door gaat onder de eigen merknaam: Qubez! De Attrackz designerprojecten zijn voortaan opgenomen in hun eigen afdeling binnen Coolen onder de klantgroep “Design & interieur”.
 

Vanaf heden worden de klantgroepen voor Coolen onderverdeeld in:

  • Automotive
  • Defensie
  • Industrie
  • Sport & Nautiek
  • Zorg & Welzijn
  • Design & Interieur

 

Materiaalgebruik

Inmiddels bestaan de productiematerialen uit onder andere zeildoek, hout, tapijt, schuim, katoen en bekledingsstoffen. Coolen gebruikt wat de beste oplossing biedt. We durven dan ook te zeggen: “Coolen covers it all”.

Coolen is een modern bedrijf met een uitgebreid machinepark. Met deze machines kunnen we op diverse manieren de producten van onze opdrachtgevers verwerken, van Bisonyl, kunstleder en chique bekledingsstoffen tot MDF-panelen, metalen frames en aluminium- en kunststofproducten.

Kracht

Onze kracht is het flexibel kunnen inspelen op de wensen van onze opdrachtgevers en het invullen van logistieke vragen. Constant bezig met verbeteren van processen om onze opdrachtgevers Nederlandse kwaliteit voor een eerlijke prijs te kunnen bieden. Dankzij onze gevarieerde productiemethoden vinden we altijd een oplossing!

Persoonlijk advies
Meer weten over Coolen, of een persoonlijk advies?
Neem contact op met
Koen Tangelder
Of bel (040) 2 815 815
Wat kunnen wij voor uw product betekenen? stel uw vraag
© Coolen B.V. 2022 All Rights Reserved.