Leer stansen

Wilt u een grote hoeveelheid leer stansen en heeft u geen machines tot uw beschikking? Dan kunnen wij u verder helpen! Coolen is een professioneel stansbedrijf met machines voor kleine en grote stukken materiaal.

Hoe stansen wij leer?

Met het stansen van leer worden vormen uit materiaal geslagen met behulp van een snijdende stempel. De vorm die eruit geslagen wordt is het eindproduct. Enkele voorbeelden hiervan zijn tuigleer, pookhoezen, maar ook portemonnees of schoenen en kleding. Bij Coolen kunt u terecht voor de grotere producties leer stansen aangezien dit voor u ook meer besparingen oplevert. Zo kunnen we bekijken hoe we het materiaal het beste kunnen inleggen om zo weinig mogelijk verspilling te hebben. Ook kunnen we het stansmes zo ontwerpen dat het wellicht voor meerdere ontwerpen te gebruiken is!

Leer stansen met verschillende machines

Leer stansen gebeurd bij Coolen met verschillende machines. Zo hebben we de brugstans, dit is onze grootste machine. Deze machine heeft een breedte van 1600 mm en een diepte van 800 mm. Met een stansdruk van 10 ton kan deze machine een stansmes van 10 meter aan. Hierdoor kan met deze machine gemakkelijk grote formaten leer gestanst worden. Met onze zwenkarm-stans, stansen we leer van kleinere stukken.

Wij kunnen u dus helpen bij de kleinere en grotere ontwerpen. Maar vooral voor de productie van grotere aantallen kunnen wij u een goed aanbod doen! Neem dus vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken. Of kijk bij onze cases om te zien wat wij voor onze andere klanten al hebben gerealiseerd met leer stansen.

Persoonlijk advies
Meer weten over Coolen, of een persoonlijk advies?
Neem contact op met
Koen Tangelder
Of bel (040) 2 815 815
Wat kunnen wij voor uw product betekenen? stel uw vraag
© Coolen B.V. 2023 All Rights Reserved.